lørdag 6. august 2011

Pasta med tomat og basilikum

Når jeg kommer hjem fra jobb på fredag ettermiddag har jeg lyst på noe som er godt, men samtidig orker jeg ikke styre for mye. Det enkle svaret på dette har en leie tendens til å bli frossenpizza fra fryseren, men dette hadde jeg heldigvis ikke tilgjengelig i går. Det jeg derimot har lett tilgjengelig er tomater og basilikum. I hagen har vi nemlig plantet mengder med tomatplanter, samt at vi har en blomsterkasse full med basilikum. Det som er ekstra gøy med det, er selvsagt at både tomatene og basilikumet smaker fantastisk mye. Men, nok om det. Disse ingrediensene er gode og lett tilgjengelige!

Pasta med tomat og basilikum


  • 200 g pasta
  • 1 spiseskje med smør
  • 2 eggeplommer
  • 1 neve finrevet parmesanost
  • 10 små røde tomater
  • 1 god neve fersk basilikum
  • salt og nykvernet pepper (ferdig malt pepper er forbudt!)

Jeg vil anbefale å kutte opp tomater og basilikum, rive parmesan og vispe eggeplommer før du starter. Kok opp en stor kjele med vann, når den koker slenger du i ca en spiseskje med salt og slenger i pastaen når det bobler igjen. Smelt smøret i en stekepanne, og når pastaen nærmer seg ferdig tar du den ut og lar den renne av i et dørslag. Her er det viktig at du tar vare på litt av kokevannet. Legg så pastaen over i stekepannen og bland inn med smøret. Trekk platen av varmen, hell over eggeplommene etterfulgt av parmesan. Dette blandes forsiktig mens du tilsetter gradvis deler av kokevannet slik at du oppnår en kremete konsistens. Deretter tilsetter du tomatene (som du deler i fire) samt finkuttet basilikum. Blandes godt sammen, og pass på at det blandes godt nok til at det blir litt varme i tomatene. Smakes til med salt og pepper. 
Når dette er gjort, er det bare å anrette en god porsjon, legge bena på bordet og nyte litt godt å drikke. Jeg endte opp med en flaske pils av merket Birra Moretti.

I pastaretter som denne kan du egentlig bruke akkurat hva du ønsker av ingredienser. Jeg liker å bruke egg og kokevann for å lage en slags saus, men du kan selvsagt bruke litt fløte istedenfor. Stekt bacon er digg, spekeskinke, chili, paprika, sukkererter etc. Kun fantasien som setter grenser. Jeg brukte en pakke med fersk pasta til denne retten, men hadde gjort du om igjen ville jeg valgt tørket spagetti for å oppnå litt mer al dente tyggemotstand i pastaen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.