tirsdag 4. oktober 2011

Hjemmelaget hamburger (verdens beste?)

Når man er alene hjemme en ettermiddag er det alltid en fantastisk anledning til å spise "sunt". Jeg hadde veldig lyst på en skikkelig hamburger og hadde heldigvis både en pakke karbonadedeig og en del rester i kjøleskapet. Jeg har hatt litt problemer tidligere med at jeg synes burgeren ikke henger sammen skikkelig, og at den ikke blir saftig. Det jeg gjorde riktig denne gangen tror jeg var to ting. Jeg rørte sammen alle ingrediensene skikkelig og nesten litt voldsomt, slik at det ble nesten klebrig deig. I tillegg hadde jeg rå hakket sopp i deigen som ga fra seg masse saft under steking og spising :-)


Her kan man bruke det man har i skapet, men for å lage denne versjonen trenger du:


400 g karbonadedeig
1 stk finhakket chili
En kvart løk
Ett fedd hvitløk
En håndfull rå shitakesopp finhakket (annen sopp fungerer selvsagt)
2 egg
1 ss Worchester saus
1 ss Bergbys sennep
en skive camenbert
1 neve brødrasp (her gravde jeg bare ut av et litt tørt brød jeg hadde i skapet)
Salt
Pepper
Oregano

En halv pakke bacon

Dette røres sammen kraftig med en sleiv eller skje, og formes til passe store burgere. Stekes på høy varme, for så å eventuelt etterstekes litt under lokk avhengig av hvor gjennomstekt du liker burgeren. Når du først har burgeren under lokk legger du selvsagt på en skive camembert eller annen deilig ost.Som topping på burgeren stekte jeg finhakket løk og mer av shitakesoppen med litt salt og pepper. Rett før dette var ferdig tilsatte jeg en spiseskje grillsaus (Sweet baby ray's). Dette la jeg på toppen av burgeren.

Under burgeren havnet salat, tomat og hamburgerdressing i tillegg til noen sprøstekte skiver bacon. Har du ikke dette stående kan du lage en kjapp dressing av ketchup/chiliketchup eller lignende og rømme.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.