mandag 23. januar 2012

Andebryst med mango og vårløk

Denne oppskriften har jeg funnet i Eivind Hellstrøms "Enkle og perfekte menyer". Nok en god kokebok fra mr Hellstrøm. Denne retten passer fint som en av flere når du har middagsgjester, det er bare å justere porsjonene etter antall retter.


Du trenger:
2-3 store andebryst
2 godt modne mangoer
6 gram ingefær finhakket
1 lime
1 ss sukker
20 g hvitvinseddik
1 dl hvitvin
1 dl andekraft
1 bunt tynne vårløk
2 ss honning
1 ts finhakket chili
solsikkeolje
salt
pepper

Trim andebrystene for fett rundt kantene. Skjær et rutemønster på fettsiden, men ikke inn i kjøttet. Prøv å lage små ruter, det blir fint og delikat. Gni brystene inn med salt og pepper.
Stek andebrystene med skinnsiden ned i en varm panne på middels varme i ca 8-10 minutter til skinnet er sprøtt. Snu brystene og stek ytterligere noen minutter. Øs over stekesjy av og til. Ta andebrystene ut av pannen, slå bort fettet og kok ut pannen. Sett andebrystene til hviling.

(dette steget forberedte jeg litt tidligere på dagen, det sparer en del stress)
Skrell mangoene, del den ene i passende biter, ikke for små. Fjern stene fra den andre mangoen, og kjør den til en tykk pure i blender.
Smelt sukkeret til det blir en lys karamell i en liten kasserolle.
Tilsett eddiken og la den koke nesten helt inn.
Tilsett hvitvinen og la også denne koke nesten helt inn.
Tilsett andekraften og finhakket ingefær.
La det koke inn til cirka halve mengden før mangopureen tilsettes.
Sil sausen godt og smak den til med saften fra en lime, salt og pepper. Virker sausen for tjukk kan den spes ut med litt kraft eller vann.

Kutt vårløkene i 3-4 cm lange biter. Stek vårløk og mangobiter raskt i varm olje. Smelt honning og chili i en stekepanne, legg i de ferdig stekte andebrystene og "glaser" dem på begge sider.

Skjær andebrystene i to på langs, for så å skjære hver del i trekantstykker. Fordel mangobiter og vårløk på varme tallerkener. Legg på andebrystene og til slutt sausen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.