mandag 23. januar 2012

Kamskjellsalat med jordskokker

Nok en enkel rett hente fra Eivind Hellstrøms "Bagateller for livsnytere".
Her må du selv styre hva slags kamskjell du vil bruke, og hvor mye. Jeg brukte denne retten som en av flere, så jeg lagde denne med to små kamskjell pr person. Jeg brukte de frosne du får kjøpt overalt. Skulle selvsagt hatt noen ferske...men lever fint med de frosne også.Du trenger:
8-12 store kamskjell (jeg brukte 2 små pr person)
8 store jordskokker
4 ss miksede salatskudd
1 bunt dill
olje til steking
1 dl klaret smør
saften av 1 sitron

Vinaigrette:
1 ss olivenolje
1 ss noisetteolje
1 ss grillet peanøttolje
1 ss sherryeddik
1 ss saft av sitron
Maldonsalt
hvit pepper
tabasco
1 ss finhakket sjalottløk

Først lager du vinaigretten ved å blande alle ingrediensene i en glassbolle. Bruk plastvisp. Dette kan du gjøre klart litt før gjestene kommer, slipper du stresse med det.

Skrell jordskokkene med kniv eller skreller, del i passende terninger og vend i saften av en sitron. Kok dem møre i en kaserolle med klaret smør over svak varme. La smøret renne av, vend dem i vinaigrette og fordel på tallerkener sammen med salatskudd og frisk dill. Du får faktisk kjøpt poser med salatskudd på Ultra, veldig kjekt på vinterhalvåret.

Stek kamskjellene i varm olje i teflonpanne til de er lett gyllenbrune. Pass på at du ikke steker dem for lenge! 30 sekunder maks på hver side på de små i hvert fall. Anrett på salaten, ha over resten av vinagretten, litt mer dill og dryss maldonsalt til slutt. Her gjelder det å forberede litt på forhånd om du skal ha gjester.
Skrell jordskokkene og legg dem i kalt vann, så slipper du å stresse med det når det begynner å dra seg til. Jeg synes ofte det beste utgangspunktet, er å ha bare steking og anretting igjen. (noe som er mer eller mindre umulig, men jeg prøver i hvert fall)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.