søndag 5. februar 2012

Bacalao i tomatsaus glasert med mild hvitløksmajones

Dette er en rett som kan gjøres relativt enkelt, men som krever litt tilsmaking av den som lager den. Du trenger heller ikke bruke klippfisk til denne, men kan bruke vanlig torsk. Uansett, denne er inspirert av en oppskrift i "Spania. En matsafari" av Jarle Roheim Håkonsen og Jon Berg.Hvor mye fisk du bruker her avhenger helt av om du skal bruke retten som hovedrett eller som forrett. I mitt tilfelle brukte jeg den som forrett, og da bruker jeg ca 75 gram fisk pr snute. Skal du ha mange retter må du selvsagt justere mengden etter det. Som hovedrett passer denne oppskriften til fire personer. (legg gjerne til noen saltbakte poteter ved siden av)

Du trenger:
600 gram ferdig utvannet klippfisk
2 bokser med god kvalitet hermetiske tomater (jeg synes cherrytomatene er veldig gode)
3 hvitløksfedd
1 eggeplomme
1 laurbærblad
Pepper
1 dl mild olivenolje
litt hvetemel
1 ss sukker

Tomatsausen
Stek to hvitløksfedd gylne i olje på svak varme (ekstremt viktig å ikke brenne hvitløken). Tilsett tomatene, laurbærblad og sukker.  La sausen stå å putre i 20-25 minutter, og smak til med salt og pepper. Kjør blandingen i en blender, eller bruk en stavmikser for å få jevn saus. Smak til igjen etter du har gjort dette.

Alioli
Knus ett fedd hvitløk sammen med litt salt i en morter. Ta blandingen over i en bolle og tilsett en eggeplomme. Visk dette sammen, så tilsetter du olivenolje forsiktig i en tynn stråle mens du visper frenetisk. Pass på at du ikke bruker for mye olje, aliolien skal være litt tjukk.

Bacalao
Tørk fisken med kjøkkenpapir og vend den i litt hvetemel før den stekes i olje i teflonpanne ca ett minutt på hver side. Legg så stekt fisk på et ildfast brett, smør litt alioli på hvert fiskestykke og sett i ovnen under grillelementet i noen minutter til aliolien får fin farge.

Anrett hver tallerken med en stor skje rykende varm tomatsaus og legg et fiskestykke på toppen. Serveres prompte!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.