søndag 26. februar 2012

Pizza med tynn bunn

Jeg er veldig glad i pizza, alle typer pizza. I dag var ingenting planlagt, så middagen måtte velges fra skapet. Frossen seiblokk fristet ikke veldig, så da var det enkelt å samle motivasjon til å lage en pizza. For en tid tilbake skrev Andreas Viestad i Dagbladet at han lagde verdens beste pizza, så det er oppskriften i den artikkelen som er utgangspunkt for pizzaen under. Jeg hadde naturlig nok ikke alle disse ingrediensene, men det som er gull med pizza er at du kan bruke akkurat den blandingen du har tilgjengelig og har lyst på her og nå.
Det viktigste i denne oppskriften er egentlig at du sørger for at deigen blir eltet lenge nok (15 minutter) slik at deigen blir smidig å jobbe med, og at du kjevler deigen så tynn som mulig.
For min del, ble det for mye deig til en person, så jeg lagde en focaccia av halvparten av deigen.

Bland hvetemel, salt og tørrgjær i en bolle og tilsett lunkent vann og olje. Rør sammen og elt deigen i 15 minutter før du setter den et lunt sted en times tid for heving.
Mens deigen hever lager du tomatsausen. Hell tomatene i en sil slik at de får renne av seg. Bland så tomatene sammen med resten av ingrediensene, og sett ovnen på 300 grader.

Når deigen er klar, tar du litt hvetemel på et stekebrett og kjevler ut deigen i passende størrelse så tynt som du overhodet greier å få til. Smør et lag med tomatsaus, og fullfør med topping etter eget valg. Jeg hadde 85 gram ferdigrevet pizzaost og 15 gram parmesan. I tillegg hadde jeg 65 gram smårettskinke. Stek pizzaen på nederste rille på 300 grader i ca 7 minutter. Her må du følge med, den blir fort brent.

Andre alternativer til topping er spekeskinke, salami, chorizo, oliven, ananas, kokt skinke, blåmuggost, trøffelolje, etc. Det er bare fantasien som setter grenser for denne!

Resten av deigen knadde jeg sammen med noen oliven og en neve finhakket timian og stekt som en focaccia. Krydre med salt, pepper og olivenolje på toppen før du steker.

Deig:
4 dl hvetemel
1,5 dl lunkent vann
15 g gjær
4 ss olivenolje
1 ts salt

Tomatsaus:
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpure
2 fedd hvitløk finhakket
Salt
Pepper

Topping:
100 g diverse ost
Skinke
1 ts tørket oregano
0,5 ts tørket salvie
0,5 ts løkpulver
salt
pepper


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.