tirsdag 21. februar 2012

Pølse og potetmos med chorizo og timian
Alene hjemme betyr guttemat, og da passer det strålende å gjøre et innhugg i wienerpølsene som ligger i fryseren. Dette er enkel mat, som du kanskje trenger overraskende lang tid for å lage (ikke mer enn 30 minutter altså).


Du trenger:
200 g potet
25 g chorizo
1 neve frisk timian
1 ts sort pepper (grovmalt)
1 dl lettmelk
2 buljongterninger
1 løk
 pølser

FREMGANGSMÅTE
Kok opp vann i en kjele sammen med en buljongterning kylling/okse kraft. Skrell potetene og kutt dem opp i 2x2 cm biter, og legg dem i vannet. Kok til de er møre.

Mens potetene koker kan du lage tilbehøret. Kutt en halv løk i tynne skiver og stek over svak til middels varme til den blir gyllen og fin. Pass på å røre mer eller mindre hele tiden slik at den ikke blir brent.

Kutt chorizo i små biter og stek dem gylne i en teflonpanne. Når de er gylne (ikke brent) legger du dem på et kjøkkenpapir slik at de kan renne av og tørke. Da blir de sprø og fine. Du kan selvsagt bruke andre typer salte pølser eller spekeskinke men det bør være noe med litt smak.

Når potetene er møre tømmer du av all kraften og tilsetter melken litt av gangen mens du bruker en potetmoser til å mose potetene. Her kan du bruke en gaffel om du ikke har potetmoser. Jeg synes det er ekstra godt med litt rustikk potetmos med litt klumper. Når mosen har riktig konsistens, kutter du timian i små biter og blander inn i potetmosen. Bland inn den sprø chorizopølsen, og smak til med pepper. Du vil antagelig ikke ha behov for salt, da chorizo er salt i seg selv. Server med karamellisert løk, pølser etter eget valg og ikke minst en god sennep. Jeg valgte en gammel kjenning, søt Bergbys sennep. Den går fint til den salte potetmosen.

Serveres med en iskald glasscola!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.