søndag 19. februar 2012

Superenkel tomatsuppe med sprøstekt skinke


Nok en gang har jeg latt meg inspirere av kokeboken "Spania. En matsafari" av Jarle Roheim Håkonsen og Jon Berg. Jeg burde egentlig ventet til sommeren med denne siden jeg da har smakfulle tomater fra hagen, men det er jo godt med en suppe vinterstid også. Det er jo derfor det finnes hermetikk, og dersom du holder deg unna de billigste versjonene, og kjøper noen skikkelige tomater på boks så er de faktisk ganske bra.Du trenger:
1 kg modne tomater i store biter (bruker du boks trenger du noe mer, da du ikke bruker saften men bare selve tomaten. Pass på at du kjøper bokser med hele tomater)
0,5 renset hvitløksfedd
1/3 boks eller glass med grillet rød paprika
1,5 dl olivenolje
3 skiver tørr loff uten skorpe
1ts salt
30 iberico skinke i små skiver (har du ikke Iberico kan du selvsagt bruke noe annet)

Alle ingrediensen utenom skinken kjøres i en blender på full guffe i noen minutter til den har ønsket konsistens. Vil du alle klumper og tomatfrø til livs kan den siles, men jeg synes litt konsistens i suppen bare er med på å heve smaken.
Skinken hakkes eller rives i små biter, og legges i midten av dype skåler. Hell over romtemperert suppe, og legg en skive skinke i midten av skålen. Dette er en suppe som passer best servert romtemperert. Du kan teste ved å smake både romtemperert og varmere, men olivenoljen i suppen kommer kun til sin rett ved ikke altfor høye temperaturer. Drypp over noen dråper av den beste olivenoljen du har og server. Dette er skikkelig digg, men nok ingen hovedrett. Den er ganske mektig så den passer strålende som en liten forrett.

Ønsker du litt mer mat, kan du servere ferskt mykt hvetebrød med smør til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.