tirsdag 13. mars 2012

Andebryst med appelsinsaus og timiangrønnsakerHeldig som jeg var hadde jeg igjen et andebryst etter helgens middag, og det er jo perfekt tirsdagsmat!
Til denne retten brukte jeg rester fra kjøleskap og fryser, og du kan selvsagt variere rundt dette temaet som du selv ønsker.
Til to personer trenger du:
1 andebryst

400 gram lapskausblanding frossen (eller rotgrønnsaker om du har liggende)
1 god neve finhakket fersk timian

1 appelsin saft
0,5 l kyllingkraft (jeg brukte buljongterning, men blir bedre med kraft eller fond)
2 ss honning
2 sjalottløk finhakket
1 ts finhakket ingefær
1 ss smør

Rut skinnsiden av andebrystet i rutemønster som du ville rutet ribba. Prøv å ikke kutte ned i kjøttet. Gni skinnsiden inn med salt og pepper, og stek i en teflonpanne med skinnsiden ned i 7-8 minutter eller til svoren er gyllen og sprø. Snu brystet og stek videre 3-4 minutter på andre siden. Sett brystet i stekeovnen for ettersteking på 180 grader til det har en kjernetemperatur på ca 59 grader. La hvile 5-10 minutter før du skjærer det opp.

Ha sjalottløk, ingefær og smør i en panne og stek til løken er gyllen. Tilsett saften av en appelsin og kok nesten inn. Tilsett kyllingkraft og la koke noen minutter. Smak til med honning. Kan jevnes med maisenna om du ønsker litt tjukkere saus.

Ha den frosne lapskausblandingen i en kjele og kok opp. Hell over i et dørslag, og ta grønnsakene tilbake i en stekepanne. Stek lett i litt av stekefettet fra andebrystet og smak til med salt, pepper og frisk timian. Det er godt med masse timian her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.