mandag 19. mars 2012

Cheeseburger med bacon og "russisk" dressingHamburger er skikkelig digg, nesten uansett hvordan du lager det. Jeg husker når jeg gikk på barneskolen så var en av mine favorittmiddager (i tillegg til spekesild) "hamburger" hos bestemor. Den burgeren var basert på stekt karbonade mellom to skiver kneipp med ett flak salat og masse ketchup. Jeg har kommet meg et godt stykke lenger nå, men burgeren er fortsatt ganske enkel. Det ligger liksom i burgerens natur at den skal være enkel.


For å lage denne burgeren trenger du ikke noe spesielt, og du kan selvsagt benytte akkurat hvilken saus du vil.

Til to burgere trenger du:
300 gram kjøttdeig
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk finhakket
Litt salat
Tomat i skiver
Ost (gjerne med litt smak, men ta det du har)
0,5 pakke bacon
salt
pepper

"Russisk" burgerdressing:
1 ss lett majones
1 ss ketchup (helst Heinz)
0,5 ts Worcestershire saus
1 ts hot chilisaus
1 ts tørket eller frisk estragon
1 ts gressløk

Bland sammen ingrediensene til dressingen og sett i kjøleskapet.

Sett ovnen på 150 grader. 
Ta kjøttdeigen i en bolle, tilsett finhakket sjarlottløk og hvitløk. Bland inn i deigen og form til to 3-4 cm tjukke burgere. Dytt burgerne litt ned i midten. Når du steker dem har de en tendens til å "heve" på midten, og dersom du lager en dump i midten ender burgeren opp flat etter at den er stekt. Krydre med salt og pepper på utsiden, og sett i kjøleskapet i 30 minutter eller så lenge du orker å vente.
Kutt baconpakka i to, og legg halvparten av skivene på et stekepapir i ovnen og la steke til de bobler. Ta ut av ovnen og legg over på kjøkkenpapir. Da får du skikkelig crispy bacon. Når du har tatt ut baconet, kan du la burgerbrødet overta plassen til det får en gyllen farge. 
Ta burgerne ut av kjøleskapet og brun dem i varm panne til de får fin farge. Legg dem over i en ildfast form (bruk gjerne steketermometer) og stek dem i ovnen til de er ferdige. Jeg liker mine på ca 60 grader, da er de litt rosa i midten. Liker du ikke det, la dem steke til de er 65 grader i kjernen. Når burgerne er 5 grader fra å være klare legger du på osten.
Da er det bare montering som står igjen. Smør bunnbrødet med "russisk" dressing, legg på salat og tomat. Strø litt finhakket sjarlottløk over og legg på burgeren med sprøstekt bacon på toppen. Her er det bare fantasien som stopper deg.
Jeg kan skrive under på at to burgere er MER enn nok for en person. Bør deles på to... Serveres med en kald glasscola eller et glass pils. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.