søndag 11. mars 2012

Friterte klippfiskboller med Caipirinhagranitè


Friterte klippfiskboller er kjempegodt, det er ingen tvil. Denne gangen brukte jeg klippfiskbollene som en hvilerett i en seksretters middag sammen med en Caipirnhagranitè. Caipirnha er en drink som er laget på det Brasilianske brennevinet Cachaca, og granitè er egentlig ikke annet enn frossen is med smakstilsetning, men kombinasjonen er magisk!For å lage denne graniteen trenger du:

3 lime
2 ss sukker
litt vann
5 cl cachaca

Press saften ut av limen og ha over i en kjele sammen med sukker. Kok opp slik at sukkeret oppløser seg. Ta kjelen av varmen, hell innholdet over i en boks du kan sette i fryseren. Sørg for at denne er litt stor slik at vesken ikke stikker dypere enn 0,5-1 cm. Tilsett ca like mye vann som limesaft og tilsett brennevinet og bland godt. Settes i fryseren frem til bruk. Tar ca 30-60 minutter avhengig av fryseren. Når den skal serveres skraper du ut innholdet med en gaffel, og fyller i små glass. Her er det bare å prøve seg frem, og det er bare fantasien som setter grenser.
Stikk en coctailpinne gjennom en klippfiskbolle og legg denne på toppen av glasset.


For klippfiskbollene trenger du:

Tempuradeig:
90 gram mel
60 gram maisenna
1 egg
3/4 dl fløte
1,5 dl vann
3 ts bakepulver

2-3 ss maisenna

Brandade på lettsaltet torsk:
1 kg lettsaltet torsk
2-3 hvitløksfedd
1,5 dl olivenolje
1 liten bunt persille
1 knivspiss kajennepepper
1 ss trøffelolje
1 liter melk

1 liter druekjerneolje eller annen olje som passer til frityr

Først lager du tempuradeigen ved å blande alle ingridiensene. Skrell hvitløk og kutt opp i skiver (jeg liker å ha hvitløken i skiver her, da kjenner du den bedre når du spiser). Fjern eventuelt skinn og ben av filetene, og ha oppstykket fisk, melk og hvitløk i en kjele og la det trekke i 10 minutter.

Ta den kokte hvitløken og fisken opp av melken og over i en bolle. Bruk grinden og kjør på svak styrke. Spe inn varm olivenolje etter hvert som denne absorberes. Smak til blandingen med trøffelolje, kajennepepper, salt, hvit pepper og hakket persille. Massen skal  ha konsistens som tjukk krem. Kjør til den er kald.

Varm sakte opp olje i en kjele til denne holder ca 170 grader (den skal visstnok ikke være mer så pass på). Form massen til små boller med en skje eller hendene. Vend bollene i lett i maisenna, deretter i tempuradeigen med en gaffel. Stek dem så i oljen til de er lett gylne. Fisk opp og la renne av på kjøkkenpapir. Dryss litt maldonsalt over. Det er lurt å drysse saltet over med en gang, da sitter det bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.