tirsdag 27. mars 2012

Lammerisotto med aromasopp


Det nærmer seg påsketider og selv om det egentlig ikke er i sesong er det høysesong for lam. Mør og deilig bog av gourmetlam fra Gilde slår følge med en kremet sopprisotto. Nesten i overkant for tirsdagsmat å regne.


Jeg serverte denne retten til to sultne og to mette, men mengden passer nok perfekt til tre. Det styrer du egentlig mest med kjøttmengden.

Du trenger:
ca 600 gram lammekjøtt (jeg brukte bog)
Olivenolje
Solsikkeolje
0,5 løk finhakket
1 fedd hvitløk finhakket
250 sopp (jeg brukte halvparten champignon og halvparten aromasopp)
200 gram risottoris
2 dl rødvin
6 dl varm kyllingkraft eller buljong
20 gram revet parmesan
15 gram usaltet smør

Sett stekeovnen på 160 grader. Varm opp solsikkeolje i kjelen du skal bruke til risotto til den er skikkelig varm. Legg i lammekjøttet og brun det slik at det får en fin stekeskorpe hele veien rundt. Når dette er gjort, legger du den over i et ildfast fat og steker på midterste rille til den har en kjernetemperatur på 69 grader eller etter egen smak. La hvile 15 minutter før du skjærer i den.

Skru plata ned på medium varme, ha i litt olivenolje sammen med finhakket løk og hvitløk. La surre til den er blank, tilsett så grovhakket sopp og la det surre i ca 3 minutter. Tilsett risen og rør rundt ca 2 minutter slik at risen trekker til seg god smak fra de andre ingrediensene. Hell i rødvinen, og la det koke inn til det nesten ikke er noe veske igjen. Da kan du begynne å ha i kraften. Ta først et par sleiver, og la dette koke nesten helt inn. Tilsett mer kraft etter hvert som det koker ned, og la risen koke til den er ferdig. Det er viktig at risen skal bli ferdig, men den skal ikke være for våt.
Når risen er ferdig kokt, trekker du kjelen av panna og rører inn smør og revet parmesan. La den stå og godgjøre seg litt.

Anrettes på varm tallerken med noen tørrstekte soppskiver, litt finhakket timian, revet parmesan og noen flak bordsalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.