torsdag 12. april 2012

Frøene er satt i jorden, nå blir ventetida lang

Da har jeg fått tilsendt årets pakke med frø og har satt de første i jorden. Jeg må bare si med en gang at jeg ikke kan altfor mye om dette, men jeg fikk masse supergode tomater og krydderplanter i fjor. Poenget er at dette ikke er vanskelig, det må bare gjøres! Har du en plass som er lun med godt med sol er det bare manglende vanning som kan stoppe deg.
Som sagt så fikk vi masse tomater i fjor, og de smaker helt fantastisk når de får muligheten til å modne ferdig i solen, og du kan spise dem rett fra busken.Enkelt og greit, putt jord i passende beholdere, stikk et lite hull med fingeren, legg frøet i og dytt jord over. Fukt godt med en sprøytekanne og sett i minidrivhus inne til de har kommet opp. Disse små kjekke drivhusene kjøpte jeg på Plantasjen, og de var ikke altfor dyre. Jeg skulle selvsagt hatt et drivhus i hagen men det får bli senere.

Når de er kommet opp skal lokket av, men kravet til sol og lys blir høyere. Sett dem gjerne ut i sola når den titter frem, men hver varsom med kalde netter.


Spent på å se om dette blir suksess, heldigvis er ikke nedsiden så stor annet enn at jeg går glipp av de fantastisk gode tomatene.

Neste prosjekt blir basilikum, masse basilikum!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.