søndag 29. april 2012

Gratinert kongekrabbe med salat og gressløkmajones

Kongekrabbe eller kamsjatkakrabbe er et udyr av en krabbe og kan bli 5 kg tung. Som mange andre skremmende utysker i havet smaker den helt fortreffelig og bør ikke lesses ned med altfor mange andre ingredienser som stjeler smaken. Denne retten er derfor enkel og god på en solfylt ettermiddag, og serveres gjerne med et glass hvitvin eller Ringi gårdpresset eple som vi brukte her.

Du trenger til tre personer:
2 krabbeklør

Gratinert krabbe:
1 dl revet ost
0,25 finhakket chili
en liten skvis fersk sitronsaft
0,5 ts bordsalt
tre ledd av krabbe klippet i to slik at det blir en skål

Rens krabbeklørne. Bruk gjerne en saks for å åpne klørne. Kongekrabbe er myk i skallet, så det går helt fint med saks. Kutt nok kjøtt i småbiter til at det fyller skallene. Strø over litt salt, finhakket chili og ost. Skvis over litt sitronsaft. Ikke ta for mye, det dreper krabbesmaken. Stek i ovnen på 200 grader til osten er smeltet.

Gressløkmajones:
2 eggeplommer
2 dl nøytral olje (jeg brukte solsikkeolje)
0,5 ts dijonsennep
6 ss finhakket gressløk
1 ts hvitvinseddik
salt
sitronsaft

Start med eggeplommene i en bolle. Tilsett sennepen og pisk sammen med en ballongvisp. Tilsett hvitvinseddik. Fortsett å piske mens du tilsetter oljen noen dråper av gangen. Etter hvert som eggene tar til seg oljen kan du øke mengden mens du pisker konstant. Smak til  med salt og sitronsaft og litt nykvernet pepper om du ønsker.


Krabbesalat:
2 never spinat
5 blader lollosalat
1 neve ruccola
resten av krabbekjøttet
Smør til steking
salt
pepper

Resten av krabbekjøttet kuttes i små biter og stekes/varmes lett i en panne med smør. Strø over litt bordsalt. Krabbekjøttet skal kun varmes, det er allerede ferdig (gitt at du har kjøpt ferdigkokt)

Vask salat og spinat og riv dette i passende biter. Vend inn gressløkmajones og krydre med salt og pepper. Strø over litt av det stekte krabbekjøttet, og anrett med den gratinerte krabben på toppen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.