søndag 22. april 2012

Hjemmelaget ravioli med salviesmørJeg har ved et par anledninger lagd hjemmelaget ravioli uten pastamaskin uten at det har vært noen suksess. Pastaen blir for tykk, og det er vanskelig å kontrollere når den er ferdig. Nå har jeg gått til innkjøp av en enkel manuell pastamaskin, og hvorfor har jeg ikke gjort det før!? Overraskende enkelt, og veldig tilfredsstillende å kunne bestemme akkurat hva en skal ha inne i disse små smaksbombene.


Denne pastaretten passer fint som en forrett og da kan denne porsjonen passe til mange fler. Du trenger egentlig ikke mer enn 2-3 pastaputer til  hver porsjon, og så er smørsausen såpass mektig at det blir nok.

Du trenger til 2 porsjoner:
200 gram hvetemel
2 egg
0,25 ts salt

Sikt mel og salt i en bolle og lag en grop i midten. Pisk eggene sammen med en gaffel og hell dem i gropen. Bland gradvis deigen sammen og kna med hendene til slutt til det blir en fast deig. Dekk deigen med plastfilm og legg i kjøleskapet i minimum 30 minutter.

Mens deigen hviler kan du lage fyllet:
200 gram frisk spinat
1 hvitløksfedd finhakket
2 ss smør
200 gram ricotta
salt og pepper.

Smelt smøret i pannen til det får nøttefarge. Ha i salvie og  hakket sjalottløk og smak til med salt og pepper.Til slutt lager du salviesmør:
1 neve salvie
1 sjalottløk finhakket
100 gram smør
saft av 0,5 sitron
50 gram revet parmesan


Fres spinat og hvitløk i smøret og smak til med salt og pepper. Bland inn ricottaen.

Bruk pastamaskinen til å kjøre deigen tynnere og tynnere. Når du har fått deigen så tynn som overhodet mulig kan du starte arbeidet med selve pastaputene.
Legg små hauger av fyllet på deigen, og smør med et egg rundt for å få deigen til å klistre seg sammen. Dekk med et lag til med deig og trykk sammen slik at de fester seg til hverandre, og skjær ut ønsket mønster. Pastaputene koker du rett før servering. Den skal kokes i lettsaltet vann i 2 minutter og ikke et sekund mer. Da blir den helt perfekt!

Anrettes på varm tallerken med salviesmør og revet parmesan.

3 kommentarer:

  1. Øy, nå er det bare å finne en dag for middag i Asker altså!

    SvarSlett
  2. Kan man fryse de? tenker før man koker de da eventuelt?

    SvarSlett
  3. Ja, det har jeg lest at man kan, men har ikke testet selv. Pass bare på at du strør bunnen av boksen med litt mel, og legger dem enkeltvis slik at de ikke klistrer seg sammen. Frys dem ned med en gang. Ulempen er vel at det tar stor plass i fryseren, fordelene er derimot mange spesielt om du skal ha gjester. Jeg ville testet med en runde først, slik at du får testet koketiden også. Gi meg gjerne en oppdatering på hvordan forsøket gikk

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.