fredag 27. april 2012

Svinekotelett med smakfull couscous og aspargesCouscous er en festlig matvare. Den kan være tørr og kjedelig eller saftig og smakfull. Noe av det viktigste du kan gjøre er å tilsette nok veske og la den svelle tilstrekkelig. Jeg liker at den er temmelig fuktig. I denne retten får du syrligheten fra sitrongress, sødme fra rosinene og ikke minst crispy og salte asparges. Sundt og godt! Du trenger til to personer:
2 svinekoteletter
30 rosiner
0,5 chili finhakket
1 ts ingefær finhakket
2 fedd hvitløk
150 gram tørr couscous
3 dl kyllingkraft (bruk gjerne buljongterning)
2 ts honning
1 stilk sitrongress kuttet i tre biter (tas ut før servering)
1 ts kanel malt
2 ss frisk koriander
2 ss frisk gressløk
20 små asparges

1,5 dl creme fraiche
saften av en halv sitron
1 ss finhakket frisk gressløk

Krydre svinekotelettene med salt og pepper og la dem ligge frem til steking.
Ha tørr couscous i en kjele. Kok opp kyllingkraft og ta den av varmen. Ha i finhakket chili, hvitløk, sitrongress og ingefær. Hell blandingen over couscousen og rør lett. Sett dette på svak varme (1 på plata) med lokk, og la dette stå slik at couscousen sveller. Tilsett rosiner og kanel mot slutten og rør inn koriander og gressløk rett før servering.

Stek svinekotelettene i en varm panne i smør eller olje. Hell honning over kotelettene og la dette surre med det siste minuttet. Pass på at du snur kotelettene ca hvert 30 sekund frem til de er ferdig stekt. Da får du en fin stekeskorpe uten at det blir brent. La kotelettene hvile 4-5 minutter før servering.

Rør sammen creme fraiche, sitronsaft og gressløk.

 Stek asparges i en ren panne med litt smør i ca 2 minutter. Pass på å ikke steke på for høy varme, eller for lenge. Det skal være litt bitemotstand i dem (omtrent som en god wienerpølse med knekk). Mot slutten av steketiden drysser du over litt bordsalt og et par kvern med pepper. Server umiddelbart.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.