mandag 9. april 2012

Torsk med tomatsaus, poteter, oliven og chiliPåsken er årets høydepunkt her i huset, da pakker vi sekken og reiser til fjells hvor alle fasiliteter mangler. Dette veies kraftig opp av sjarmen som sitter i veggene på hytta/stølen. Ok, utedoen har sett sine bedre dager, men det veies opp av Donaldblader fra tidlig 80-tall. Det er ikke innlagt vann, men så lenge ingen dusjer lukter vi alle likt. Det er ikke innlagt strøm eller 12v, men stearinlys er og blir veldig koselig. Det er liksom en egen sjarm knyttet til problemene med å se forskjell på grønn og blå på trivial pursuit.

På kjøkkenet er det selvsagt også noen begrensninger. Tre gassbluss er hva vi har tilgjengelig i tillegg til en peis. Denne retten er derfor basert på alt i en gryte, da sparer du masse oppvask og ikke minst tid. Mens gryta putrer kan du sitte foran peisen med en god krimbok (eller en gammel Morgan Kane).

Du trenger:
700 gram torskefilet uten skinn og bein
10 stk potet i skiver
2 stk store løk i skiver
4 fedd hvitløk finhakket
1 dl olivenolje
4 ss tomatpure
1 boks hermetiske tomater (jeg brukte hermetiske cherrytomater, de smaker helt konge)
1 glass grillet parprika
2 chili finhakket (eller mengde etter smak)
salt
pepper

Rens eventuelt skinn og bein av fileten. Jeg hadde med frosne torskefileter.
Rens og skjær poteter og løk i skiver og finhakk hvitløken. Ha olje i bunn av en kjele og surr løk og hvitløk i oljen de er blanke og myke. Tilsett tomatpure og la den surre inn. Legg i poteter i skiver og tilsett hermetiske tomater, paprika, chili og salt. Kok opp og la retten trekke under lokk på svak varme til potetene er møre. Pass på at det ikke svir seg i bunn, samtidig som du prøver å ikke røre for mye i gryta.
Mot slutten legger du fiskefiletene i på toppen, og lar dem trekke med i 5-6 minutter til de er ferdige.
Server med svarte oliven og gjerne litt godt brød (og noe godt i glasset)
Denne oppskriften er hentet fra www.klikk.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.