søndag 22. april 2012

Vitello tonnato eller roastbeef av kalv med tunfiskmajones


Jeg var forrige helg på bondens marked i Bogstadveien og kjøpte der et stykke flatbiff av kalv fra Brimi Seter. Jeg har kjøpt kjøtt herfra tidligere og har vært veldig godt fornøyd med kvaliteten. Dette er en klassiker fra det italienske kjøkken og det er ikke rart. Selv om det kan høres noe pussig ut med tunfisk og kalv, smaker det fortreffelig sammen.
Du trenger til to personer:
350 gram flatbiff av kalv (eller ytrefilet eller noe annet)
1 fedd hvitløk finhakket
1 skje smør
salt og pepper

4 ss ristede pinjekjerner
Parmesan
Ruccola

Sett på stekepanna på høy varme med smøret. Knus ett fedd hvitløk og legg i panna. Krydre biffen med salt og pepper og brun denne raskt i panna, før du setter den inn i stekeovnen på 180 grader til den har en kjernetemperatur på 52 grader. Ta den ut og la den hvile i minimum 30 minutter. Skjær den så opp i tynne serveringsskiver.

Tunfiskmajones:
0,5 liten boks med tunfisk i olje (la den renne av seg)
6 ss majones
2 ss creme fraiche
1 ss kapers
1 ts finhakket persille
1 ts finhakket gressløk
salt og pepper

Rør alle ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper. Om du får litt til overs gjør det ingenting, da dette er supert på skiva dagen etter også!

Anrett kjøttskivene med ønsket mengde tunfiskmajones, ristede pinjekjerner, litt ruccola og revet parmesan. Dryss også gjerne over litt god olivenolje og litt bordsalt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.