søndag 27. mai 2012

Enkel hjemmelaget hamburger med bacon


Hvorfor noen fortsatt kjøper ferdige hamburgere synes jeg er vanskelig å fatte, det må være fordi de ikke vet hvor ufattelig enkelt det er å lage sin egen burger. Basisen er grei. Bland kjøttdeig med noe du liker, eller kun salt og pepper. Form de til hamburgere, og stek til det pipler saft ut av den. Enklere blir det ikke!


Du trenger til to personer:
400 gram karbonadedeig
0,5 pakke bacon
0,25 finhakket løk
2 fedd hvitløk
1 ts Worchestershiresaus
1 ts tørket oregano
salt
pepper

Salat
tomat
slangeagurk
ketchup
sennep (jeg synes det er prefekt med den søte sennepen til Bergbys på hamburgeren)
Hamburgerbrød
Sweet baby rays grillsaus

Bland karbonadedeig med løk, hvitløk, Worchestershiresaus, oregano, salt og pepper. Bland dette godt sammen slik at det blir litt klistrete. Form så to store hamburgere, men pass på at du lar det bli en dump i midten. Dette fordi, hamburgeren har en tendens til å ese når den stekes og med denne dumpen blir den fortsatt seende pen ut etter steking. Stek den på høy varme, men snu den ofte. Da får du fin stekeskorpe uten at den blir brent. Sett gjerne i stekeovn, eller på indirekte varme på grillen til det pipler saft ut av den eller den når ca 70 grader i kjernen. La den hvile litt før du monterer hamburgeren med det du har lyst på.

Når det gjelder grillsausen, så bruker jeg den til å pensle med under grilling. Dette er en saus jeg oppdaget i 2003 når jeg studerte i USA, og jeg kan melde at den også passer perfekt til ribs, men det får vi komme tilbake til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.