mandag 14. mai 2012

Pasta med kyllingbryst, sukkererter og saus av dijonsennep og balsamicoRask og enkel hverdagsmat? Denne retten er relativt grei, og baserer seg på få ingredienser. Smaker godt gjør den også! Har du andre typer grønnsaker, eller ønsker en annen smak på sausen er det bare å bytte ut med det du har i kjøleskapet. Asparges, vårløk eller kanskje melon?


Du trenger til fire personer:
400 gram kyllingbryst
400 gram pasta (bruk det du har. Som du ser brukte jeg penne)
200 gram sukkererter
3 dl creme fraiche
3 ts dijonsennep
1 ts balsamicoeddik
1 ts sukker
revet parmesan


Sett over en stor kjele vann til pastaen. Jeg liker å bruke en liter vann pr 100 gram tørr pasta samt 1 ss salt pr liter vann. Saltet har du i når vannet fosskoker.


Når du har hatt i saltet, legger du i sukkerertene. La disse få et raskt oppkok (type 30-60 sekunder), og løft dem over i en bolle med kaldt vann. (så holder de seg sprø)


Ha pastaen i vannet og kok etter pakkens anvisning.


Kok opp creme fraiche med balsamico, sukker og sennep. Smak til med salt, pepper og eventuelt friske urter om du har.


Stek kyllingbrystet i klaret smør (det går bra med vanlig også) under lokk med litt salt og pepper. Skjær et hvitløksfedd i to, tre det på en gaffel og smør bunnen av panna med den slik at den får litt hvitløksaroma. Ta av lokket på slutten. Når kyllingfiletene er ferdig tar du dem ut av panne og lar dem hvile mens du varmer sukkerertene i stekesjyen i panna.
Ha pastaen i en bolle, heller over sausen, legg sukkerertene og skiver av kyllingbryst oppå, samt litt urter om du har. Riv over parmesan og server.
Inspirasjon fra: "Familiekokeboka", Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.