søndag 6. mai 2012

Stekt makrell med tzatziki og kokte poteter

 Makrellen har sine beste dager nå på våren og sommeren. Stekt makrell med tzatziki er en klassiker som er sunn og god! Husk bare å gjøre litt forberedelser dagen før, så vil du oppdage at tzatzikien får et helt nytt løft!Revet slangeagurk

Tzatziki:
3 dl yougurt naturell
3/4 slangeagurk revet
0,5 hvitløksfedd revet
3/4 sjalottløk revet
1 neve hakket dill
1 sitron, revet skall av
1 knivsodd cajennepepper
1-2 ss honning
Yougurt i kaffefilter
4-5 ss olivenolje

Dagen før du skal lage tzatziki heller du yougurt i et kaffefilter som du setter i en sil i en bolle. La dette stå å trekke natten over, da får du en yougurt med mye mindre vann. Dette kan du selvsagt droppe, men tzatzikien får en helt annen konsistens og fylde ved å gjøre det.

Skrell agurken og riv den på et råkostjern. Salte agurken lett, og la den ligge minimum 30 minutter i en sil slik at den renner av seg.
Bland yougurt, agurk, hvitløk, sjalottløk, hakket dill,  revet sitronskall, cayennepepper, honning og olivenolje. Rør sammen og smak til med litt salt. Serveres med litt olivenolje på toppen. Vær forsiktig med hvitløksmengden, den dreper fort all annen smak og det er agurken som skal være stjernen her.
Jeg hadde vært på fiskebutikken Sjøveien i Asker å kjøpt fersk hel makrell. Som en naturlig følge av dette kom da at jeg måtte filetere makrell, og det har jeg aldri prøvd før. Det gikk vel ok, men budksapet er uansett at det bare er å prøve. Hva er det verste som kan skje?
Litt mye avskjær


Flott farge på gjellene
 Jeg valgte altså her å ikke steke den hel, men derimot i filetstykker. Det kan du velge selv.
Kutt noen snitt i skinnet, vend fisken i hvetemel, og stek fisken 2-3 minutter på skinnsiden i en varm panne med olje. Salte og pepre mens fisken steker. Snu fiskestykkene og gi de noen sekunder på den andre siden og løft dem over på tallerken.

Serveres med poteter og taztziki

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.