onsdag 27. juni 2012

Gode pølser med potetstaver, ketchup og alioli


Strålende sol og slitne bein etter sykkeltur krever en energirik og enkel middag. Som tidligere nevnt er jeg veldig glad i pølser, og i helga kjøpte jeg en pakke bratwurstpølser fra Jens Eide. Dette er skikkelige pølser med kjøttinnhold på nesten 80%, og veldig langt unna standard grillpølsene til Gilde som har 55% kjøtt om du legger godviljen til. Med poteter,ketchup og alioli blir det pølsefest!Du trenger til en person:
1 pakke Jens Eide pølser
3 poteter
Ketchup
Alioli
Rosmarin
3 fedd hvitløk
2 ss solsikkeolje
salt
pepper

Skrell potetene og skjær dem i potetstaver. Ha potetene i kokende vann og kok noen minutter slik at de blir halvkokt. Ha potetene så over i et dørslag, rist lett slik at utsiden blir "opprevet", men ikke så mye at stavene knekker. Ha potetene over på et kjøkkenpapir, tørk av og ha dem over i en ildfast form. Hell over solsikkeolje, og krydre med salt og pepper. Har du frisk rosmarin, kan du ha i noen nåler med dette.

Mos hvitløkbåtene lett med siden av bladet på en kniv, og legg disse i sammen med potetene. Stek på 220 grader til de er ferdige. Ta de gjerne ut innimellom og rist litt på pannen slik at de blir jevnt stekt.

Snitt pølsene lett, lag gjerne et kryssmønster og grill/stek dem til det pipler saft ut av dem.
Server med ketchup og alioli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.