onsdag 13. juni 2012

Grillet indrefilet av okse med hvitløk og salviesmør

 Nå når man kan kjøpe frossen hel indrefilet i butikken fra 199 kroner kiloen er det greit å servere denne type kjøtt selv på en hverdag. Her har jeg fokusert på enkle tilbehør til biffen og holdt meg unna dominerende sauser. Resultatet er sunt og godt!


Du trenger til 2 personer:
4-500 gram indrefilet
4-5 poteter
2 dl solsikkeolje
Frosne erter
Tomater eller annet grønt etter smak
2 ss smør
4 blader frisk salvie
1 fedd hvitløk

Start med å ta kjøttet ut av kjøleskapet. Grunnen til at du helst skal ha romtemperert kjøtt når du skal steke er så enkel som at det er enklere å få en jevn temperatur inne i kjøttet når du skal varme det fra 20 til 55 grader, enn om du skal varme det fra 4 til 55 grader. Ingen krise om du går rett fra kjøleskapet, men det hjelper om kjøttet ikke er så kaldt. Krydre kjøttet med salt og pepper, gni dette inn og hell over litt solsikkeolje (eller annen nøytral olje) før grilling. Fyr opp grillen slik at denne er skikkelig varm. Stek kjøttet på alle sider slik at det får en fin stekeskorpe (dette gir god smak), og prøv gjerne å lage et fint grillmønster på kjøttet. Når du har oppnådd en fin stekeskorpe på kjøttet på alle sider, legger du det på indirekte varme på grillen til det har 55 grader i midten (bruk steketermometer). La kjøttet hvile ca 10 minutter før du skjærer det opp.
Mens du venter på kjøttet kan du lage tilbehøret. Potetene kokes til de er nesten ferdige. Ha olje i en liten kjele og varm opp til maks 170 grader. Tørk potetene godt, kutt dem i små biter, tørk dem igjen og ha dem i kjelen med den varme oljen. La dem steke til de er gylne og sprø og legg dem på litt kjøkkenpapir frem til servering. Smak til med bordsalt og nykvernet pepper. Har du rosepepper er dette ekstra godt å kverne over. Vær forsiktig med oljen. Den skal ikke være over 170 grader.

Ta to spiseskjeer romtemperert smør i en bolle. Riv i ett fedd hvitløk sammen med finhakket salvie. Bland sammen, smak til med salt og sitronsaft.

Ha frosne erter i kokende vann sammen med ca 1 ts salt. Når vannet koker igjen er de ferdige. Hell over i en sil.

Server stykker av biffen med kryddersmør, erter og poteter.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.