mandag 25. juni 2012

Italiensk Hawaiipizza med sprø bunn


Vi har laget mange pizzaer her hjemme som vi har vært veldig fornøyd med, men de har alle vært i kategorien jeg kaller lørdagspizza. Denne gangen, med grillen til hjelp endte vi opp med et resultat som var helt superb. Har du pizzasten og grill er det ingen grunn til å lage pizza innendørs lenger.


Dette holder til 2 pizzaer til 2 sultne mager:


Deig:
250 gram hvetemel
1 ts tørrgjær
1 ts salt
1 ss olivenolje
1 til 1,5 dl lunkent vann


Sikt mel, salt og gjær i en bolle. Lag en grop i midten hvor du heller olje og vann gradvis mens du rører inn melet. Plukk opp deigen og bearbeid med hendene, kna den på benken i nærmere 10 minutter til den er silkemyk og smidig.
Legg deigen i en bolle med litt olje, vend den slik at den er dekket med olje og la den stå 1-2 timer til den har hevet til dobbel størrelse.


Saus:
1 boks hakkede tomater
3 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
1 ss sukker
salt
pepper

Ha tomatene og de andre ingrediensene i en kjele. Rør sammen og la dette koke inn til det ikke er mer vann igjen. Ikke for mye, men slik at sausen blir litt fast i fisken.

Fyll:
1 boks ananas
6 skiver kokt skinke
2 fedd hvitløk finsnittet
1 neve blader av frisk oregano (bruk tørket om du ikke har)Legg pizzasteinen på grillen og sett på full guffe (jeg har gassgrill)

Ta deigen ut, del den i to og kjevle hver del utover et stykke bakepapir slik at den dekker et område som er like stort som pizzasteinen. Smør et tynt lag tomatsaus på bunnen. Legg på skinke, ananas og frisk oregano. Strø over finsnittet hvitløk, litt salt og noen dråper olivenolje.

Løft så opp bakepapiret med pizza på (dra det gjerne over på undersiden av en stekeplate), og legg bakepapiret med pizzaen på den oppvarmede pizzasteinen i grillen. Lukk igjen. Pizzaen bør være ferdig på 5-6 minutter.

Med denne metoden å steke pizza får du en bunn som er så sprø at pizzastykkene kan holdes i bare kanten selv om den bare en noen millimeter tykk. Jeg har aldri greid å få så sprø bunn hjemme før, og har heller ikke fått den bedre ute. Kjekt med grill altså!
(PS! det viste seg at jeg hadde matpapir, og ikke bakepapir. Derav det brente papiret...)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.