mandag 18. juni 2012

Lasagnesuppe

Dette høres kanskje rart og unødvendig ut, og ut fra hva lasagne egentlig betyr er det vel heller ikke egentlig helt riktig. Men hva gjør vel det når det smaker godt! I bunn og grunn en god og fyldig tomatsuppe, men som får en fylde i følge med pasta, kremost og basilikum.

Du trenger:

2 ss olivenolje
250 gram pølse (gjerne italiensk krydret)
2 løk hakket
4 finhakket hvitløksfedd 
2 ss tørket oregano
0,5 ts tørkede chiliflak
2 ss tomatpure
2 bokser hermetiske tomater (her får du det du betaler for)
2 laurbærblad
6 dl kyllingkraft
100 gram tørket pasta
1 neve grovhakket frisk basilikum
salt og pepper
1 boks snøfrisk naturelle (eller ricotta)
Like mye revet parmesan
1/4 ts salt
nykvernet pepper

Varm olivenolje i en panne over medium varme. Tilsett grovhakket pølse, og la de brune i ca 5 minutter. Tilsett hakket løk, og la dette surre til den har blitt blank. Tilsett finhakket hvitløk, tørket oregano og chiliflak. La det koke i ett minutt eller to. Tilsett tomatpure og bland godt inn. La det koke 3-4 minutter. Tilsett hermetiserte tomater, laurbærblad og kyllingkraft. Kok opp, og la det småputre i ca 30 minutter. 
Mens dette putrer, koker du pasta. 1 liter vann kokes opp, tilsett 1 ss salt og 100 gram pasta. La dette koke til det er al dente (litt tyggemotstand). 

Mens dette koker, blander du Snørfrisk, revet parmesan, salt og pepper. Legg en klatt eller to med ost i bunnen av en tallerken, legg i litt pasta, og hell over suppen. Krydre med salt og pepper, og rør inn fersk basilikum. Serveres umiddelbart.1 kommentar:

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.