søndag 10. juni 2012

Svin med kremet ris og sopp


I helga har jeg vært på hytta for å fiske og jobbe litt. Da er det stas med litt skikkelig grillmat. Denne enkle og deilige oppskriften er hentet fra "Spania. En matsafari" av Jarle Roheim Håkonsen og Jon Berg. Dette er mat som metter men som samtidig er så godt at du ikke greier å stoppe. Med andre ord en veldig god anledning til å ta frem buksene med strikk i livet.

Her er kjøttet viktig, så legg ned litt kroner og innsats i å få tak i førsteklasses kjøtt. Oppskriften ber om et skulderstykke av Ibericogris, men tror ikke det er veldig lett å få tak i her. Jeg brukte et stykke entercote av Jærengris, og det var veldig godt. Som du ser av bildet ble fattern litt ivrig med tennvesken, men resultatet ble bra (han skadet hverken lugg eller bart)Du trenger:
300 gram paellaris (jeg brukte risottoris)
200 gram sopp
2 dl saus (blanding av 1 dl fløte, 1 dl mascarpone eller snøfrisk som jeg brukte, 2 ss revet hasselnøtt, svart pepper og salt)
6 dl grønnsaksbuljong
Hvitløk, løk og olivenolje

Ha ca 2 ss olivenolje i stekepannen og stek hvitløk og løk blanke og møre på svar varme. Tilsett litt salt og sopp, og stek videre.
Når soppen er stekt, tilsetter du risen og rører et par minutter slik at den tar til seg smak og blir gyllen.
Hell så over grønnsakskraften, sett på lokk og la koke i ca 20 minutter. Blir det for tørt kan du ha på mer buljong, men risen skal være klebrig på grensen til grøtete.

Varm opp fløte og ost i en panne og smak til med hasselnøtt, svart pepper og salt.

Salt kjøttet og grill det på høy varme slik at det får en fin stekeskorpe. Flytt det over til indirekte varme, og la det steke videre til det er ferdig (ca 65 grader). Dette avhenger litt av kjøttypen du velger. La kjøttet hvile 10-15 minutter før du skjærer det opp i serveringsbiter.

Sett risen tilbake på platen og ha i fløtesausen. Rør sammen slik at det får en kremet fin konsistens.

Blir du rastløs mens du venter, kan du diske opp med en ørret i folie :-)

Det skal sies at vi angret på at vi ikke hadde tatt med rødvin på tur, det hadde vært strålende til grisen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.