tirsdag 10. juli 2012

Grillspyd av kylling med aprikos og rosmarinsausGrillspyd er alltid godt. Her får du en frisk kombinasjon av kylling og rosmarin, sammen med det søte/ karamelliserte fra aprikosen. Enkel mat som du kan score bonuspoeng med!3 ts hakket frisk rosmarin
1 ts brunt sukker
1 ts bordsalt
1/2 ts nykvernet pepper
1/2 ts chiliflak
2 stk kyllingfileter
240 gram aprikossyltetøy
3 ss soyasaus


Har du kullgrill bør du starte med å fyre opp denne. Jeg har gass, så det kan jeg ta i siste liten.
Bland sammen 2 ts rosmarin, brunt sukker, salt, pepper og chiliflak i en bolle. Del så opp kyllingfileten i passende stykker, og bland fileten godt med krydderet slik at alle bitene er dekket. Sett til side.
Ta så den siste teskjeen rosmarin sammen med aprikossyltetøy, litt salt og soyasaus i en liten kjele. Varm opp over lav/medium varme mens du rører jevnlig til den er gjennomvarm. Sett til side.


Mens dette varmes opp kan du tre kyllingbitene på spydene. Jeg har spyd av metall, men dersom du har grillspyd av tre er det viktig at du lar dem ligge i vann i minimum 15 minutter først slik at de ikke tar fyr på grillen.


Legg grillspydene på grillen. La dem ligge på en side til de er godt stekt før du snur til andre siden. Når du nærmer deg slutten kan du pensle med aprikossausen. Vend dem rundt et par ganger, mens du pensler på nytt. Server resten av aprikossausen ved siden av.


Serveres med grillet asparges og potetsalat (og så gjerne en glasscola)


Potetsalat:
5 nypoteter
2 ss rømme
2 ss hakket bladpersille
1 ts bordsalt
1/2 ts nykvernet pepper


Kok potetene og avkjøl. Deles i biter, og blandes med resten av ingrediensene. Her kan du gjerne bruke potetrester fra dagen før.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.