søndag 15. juli 2012

italiensk pizza med spekskinke, tomat og ruccola

 Spekeskinke er utrolig godt på pizza, og sammen med ruccola og tomater gir det en frisk balansert smak som passer perfekt til varme dager og en kald pils.


Dette holder til 2 pizzaer til 2 sultne mager:

Deig:
250 gram hvetemel
1 ts tørrgjær
1 ts salt
1 ss olivenolje
1 til 1,5 dl lunkent vann

Sikt mel, salt og gjær i en bolle. Lag en grop i midten hvor du heller olje og vann gradvis mens du rører inn melet. Plukk opp deigen og bearbeid med hendene, kna den på benken i nærmere 10 minutter til den er silkemyk og smidig.
Legg deigen i en bolle med litt olje, vend den slik at den er dekket med olje og la den stå 1-2 timer til den har hevet til dobbel størrelse.

Saus:
1 boks hakkede tomater
3 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
1 ss sukker
salt
pepper

Ha tomatene og de andre ingrediensene i en kjele. Rør sammen og la dette koke inn til det ikke er mer vann igjen. Ikke for mye, men slik at sausen blir litt fast i fisken.

Fyll:
Spekeskinke

cherrytomater
mozarella
ruccola
pesto
salt
olivenolje

Legg pizzasteinen på grillen og sett på full guffe (jeg har gassgrill)

Ta deigen ut, del den i to og kjevle hver del utover et stykke bakepapir slik at den dekker et område som er like stort som pizzasteinen. Smør et tynt lag tomatsaus på bunnen. Legg på spekeskinke, tomater og mozarella. Strø over litt salt, pesto og noen dråper olivenolje.

Løft så opp bakepapiret med pizza på (dra det gjerne over på undersiden av en stekeplate), og legg bakepapiret med pizzaen på den oppvarmede pizzasteinen i grillen. Lukk igjen. Pizzaen bør være ferdig på 5-6 minutter. Ha litt revet ruccola over pizzaen før du serverer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.