søndag 1. juli 2012

Pasta med spanske kjøttboller og tomatsaus


 Det finnes en pasta for alle anledninger. Forrige helg laget jeg spanske kjøttboller med tomatsaus til tapasbordet. Heldigvis lagde jeg en stor porsjon, slik at gjestene fikke med litt hjem og jeg kunne putte litt i fryseren for på den måten å ha noe av den beste snøggmaten jeg vet om. Denne retten tar så lang tid som det tar å koke pastaen.


Du trenger:
1 porsjon spanske kjøttboller med tomatsaus
100 gram fusilipasta
10 blader frisk basilikum som topping
godt brød (gjerne grillet og gnidd inn med hvitløk og tomat)

Kok opp vannet (1 liter pr 100 gram pasta), og tilsett 1 ss salt når det koker sammen med pastaen. Tilsett også gjerne litt olje i vannet så koker det ikke så lett over, samt at du får litt smak fra oljen på pastaen. Når pastaen er al dente, heller du den i et dørslag og tilbake i kjelen. Bland pasta sammen med sausen, og legg kjøttboller på toppen. Strø over finhakket basilikum og parmesan. Dette er skikkelig snaddermat

Fusilipasta er den som ser ut som potetskruer. Det som er genialt med denne typen pasta, er måten den greier å fange opp store mengder saus. Ser du på bildet, så ser du at det legger seg saus i hver eneste gjenge i skruen, og har du en god saus er det akkurat det du vil.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.