torsdag 12. juli 2012

Sprø vegetarpizza på grillen

Pizza på grillen er i ferd med å bli sommerens store slager her hjemme. Det er selvsagt en forutsetning at grillen står under tak slik sommeren er i ferd med å utvikle seg, men det er like fullt stas med grill.


Dette holder til 2 pizzaer til 2 sultne mager:


Deig:
250 gram hvetemel
1 ts tørrgjær
1 ts salt
1 ss olivenolje
1 til 1,5 dl lunkent vann

Sikt mel, salt og gjær i en bolle. Lag en grop i midten hvor du heller olje og vann gradvis mens du rører inn melet. Plukk opp deigen og bearbeid med hendene, kna den på benken i nærmere 10 minutter til den er silkemyk og smidig.
Legg deigen i en bolle med litt olje, vend den slik at den er dekket med olje og la den stå 1-2 timer til den har hevet til dobbel størrelse.

Saus:
1 boks hakkede tomater
3 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
1 ss sukker
salt
pepper

Ha tomatene og de andre ingrediensene i en kjele. Rør sammen og la dette koke inn til det ikke er mer vann igjen. Ikke for mye, men slik at sausen blir litt fast i fisken.

Fyll pr pizza:
10 oliven
1 cherrytomater
litt parmesan
0,5 paprika i skiver

Legg pizzasteinen på grillen og sett på full guffe (jeg har gassgrill)

Ta deigen ut, del den i to og kjevle hver del utover et stykke bakepapir slik at den dekker et område som er like stort som pizzasteinen. Smør et tynt lag tomatsaus på bunnen. Legg på oliven, tomat og paprika. Strø over litt salt, parmesan og noen dråper olivenolje.

Løft så opp bakepapiret med pizza på (dra det gjerne over på undersiden av en stekeplate), og legg bakepapiret med pizzaen på den oppvarmede pizzasteinen i grillen. Lukk igjen. Pizzaen bør være ferdig på 5-6 minutter.

Med denne metoden å steke pizza får du en bunn som er så sprø at pizzastykkene kan holdes i bare kanten selv om den bare en noen millimeter tykk. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.