tirsdag 3. juli 2012

Ytrefilet av svin med tomatsaus og asparges


 På hytta vår er det kun gassbluss og ikke innlagt vann. Dette medfører at man ikke ønsker å skape unødvendig oppvask, og det meste må foregå i kjele eller panne. Denne retten inneholder få ingredienser, er enkel å lage og smaker deilig etter en lang kveld i frisk luft.Du trenger til to personer:
450 gram svin ytrefilet
8 skiver spekeskinke
Bergbys sennep type søt
1 boks gode tomater
1 ss sukker
1 ss tørket oregano
1 bunt asparges
smør til steking
salt
pepper

Legg spekeskinke på en plate slik at de overlapper. Ta på sennep etter egen smak, krydre biffen og pakk det hele sammen. Stekes i stekepanne til kjernetemperaturen når 65 grader eller etter egen smak. Du må gjerne stoppe tidligere da svin skal være sikkert fra en kjernetemperatur fra 62 grader.

Ha tomatene i en kasserolle. Tilsett sukker og oregano og la dette småkoke til det begynner å bli tykt.

Når biffen er ferdig legger du den tilside til hviling. Da er det aspargesen sin tur. Knekk av bunnen, ca 2-3 cm på hver asparges. Aspargesen har et naturlig knekkpunkt som du kan føle deg frem til. Legg aspargesen i panna, krydre med en klype salt og stek et par minutter. Pass på at aspargesen ikke blir overstekt, den skal fortsatt være sprø når du spiser den. Det betyr egentlig at du bare skal sørge for at den blir varm.

Nytes med et glass hytterødvin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.