lørdag 11. august 2012

Denne burde jeg ikke dele... Gjendekjeksis


I forbindelse med reise i sommer kom jeg over en bok skrevet av Ben Cohen og Jerry Greenfield. Det er gutta bak det verdenskjente ismerket Ben&Jerrys som er kjent for å lage is med alle slags utrolige ingredienser. Jeg lot meg inspirere, og med en av grunnoppskriftene på is fra denne boka lot jeg fantasien jobbe. Resultatet ble en is som er min nye favoritt, utrolig god! Denne bør du absolutt prøve!


Grunnoppskrift på is:

  • 2 store egg
  • 150 gram sukker
  • 5 dl kremfløte
  • 2,5 dl lettmelk

  • 1 pakke Gjendekjeks med sjokolade
Du må selv styre litt hvor mye kjeks du vil ha i isen, en pakke er kanskje litt mye. Jeg og kona spiste nok 10 kjeks av pakka før den havnet i isen...
Legg uansett den kjeksen du skal bruke i kjøleskapet en stund før slik at den kjøles ned. 
Pisk eggene 1 til 2 minutter til de blir lette og luftige. Pisk inn sukker litt om gangen, og fortsett piskingen til det er helt blandet. Hell i fløte og og melk, og bland alt godt sammen.
Hell så blandingen over i en ismaskin, og la denne stå å gå.
Mens isen lages, kutter du opp kjeksen i passende biter. Jeg liker litt store biter så jeg hakket den veldig grovt. Rett før isen er ferdig, vender du inn kjeksbitene og setter isen i fryseren. Så er spørsmålet hvor lenge du greier å holde deg unna :-)

1 kommentar:

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.