mandag 13. august 2012

Spritz - en perfekt start på en hyggelig kveld


Når man er ute og reiser er det viktig å ta med seg noen minner hjem. Selv om ferien er over, betyr ikke det nødvendigvis at sommeren er over (eller har startet) så det er fortsatt plass til en duggfrisk sommerdrikk. Sommerferien ble i år tilbragt nord i Italia, og der oppdaget vi Spritz. Dette er en superenkel drink basert på Prosecco (italiensk musserende vin) og Aperol (italiensk aperitiff som ligner litt på Campari). Forfriskende, og en perfekt start på en hyggelig kveld

Slik lager du den:

For å lage denne trenger du 2 deler Prosecco og 1 del Aperol. Alternativt kan du bytte en del Prosecco med en del vann med kullsyre. Smak deg frem til din favoritt, og glem ikke noen isbiter i glasset.

Aperol inneholder 11% alkohol, og har dermed under halvparten av alkoholinnholdet til Campari. Jeg vil anbefale å bruke Aperol, da denne drinken er så god at det ikke holder med en. Har du bare Campari stående er det selvsagt lov, men husk på alkoholinnholdet.

Noen som har gode erfaring med denne? Eventuelt andre blandingsforhold?

Historie:
Spritz stammer fra Venezia på den tiden hvor de var en del av Østerrikske riket, og var opprinnelig en blanding av hvitvin og vann med kullsyre. I Østerrike kaller de den for Spritzer. For min del synes jeg introduksjonen av Prosecco var et helt strålende påfunn, og Aperol gir den en litt frisk og syrlig tvist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.