tirsdag 23. oktober 2012

Potetbrød i flette

Dette potetbrødet følger nesten oppskriften til lefse, bortsett fra utformingen, og gjæren, og bruken. Faktisk egentlig ikke så veldig likt, annet enn at det er poteter i deigen. Men, brødet er i hvert fall utrolig saftig og godt!


Du trenger til ett brød:

 • 300 gram poteter, skrelt (sørg for at det er 300 gram når du er ferdig med å skrelle)
 • 1 ts tørrgjær
 • 1 ss solsikkeolje
 • 1 ts salt
 • 300 gram hvetemel
 1. Skrell potetene, og del dem opp i like store biter. Kok dem i vann til de er møre.
 2. Sil potetene, og ta vare på kokevannet.
 3. Ha 5 ss kokevann i en skål og la det kjøle ned til fingervarme. Tilsett gjær og sukker, og la det stå til det blir bobler på toppen (ca 10 minutter)
 4. Mos potetene skikkelig med en potetmoser, og tilsett gjærblandingen. Pass på at potetene ikke er for varme, da dreper du gjæret.
 5. Bland med en tresleiv, og tilsett litt og litt av melet. Du vil ganske raskt måtte bruke hendene. Tilsett mer av melet mens du knar det inn i deigen. Dette tar ca 10 minutter. Det kan være fristende å tilsette mer fuktighet i deigen, men dropp det. Da blir den for seig. 
 6. Sett deigen til heving under plastfolie i en times tid til den har blitt dobbelt så stor. (bruk gjerne en dusjhette over bollen, de er perfekte!)
 7. Ha deigen ut av bollen, del den i tre like stor emner og rull ut til tre pølser. Flett pølsene sammen, og sett til heving i ca 60 minutter. Strø over litt hvetemel og stek i ovnen på 200 grader i ca 35 minutter.
 8. Perfekt med godt smør til suppe!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.