lørdag 9. februar 2013

Restauranter i New York


I januar 2013 var vi på tur til New York, og oppdaget at denne byen kan være minst like kald i januar som Oslo. Da er det flott at man har muligheten til å komme seg innendørs for å oppdage noe av det NY har å by på. Dette er på ingen måte en utfyllende liste, men derimot en oversikt over noen av de stedene vi spiste i New York i januar 2013. NY er en herlig tett by med noe for en hver smak, og smaken er heldigvis forskjellig. Innad i reisefølget vårt var det forskjellige meninger, og kommentarene under er knyttet til min oppfatning. Det er ikke sikkert at jeg og senior mener det samme:-) Jeg anbefaler*Frokost

Le pain quotitidien*
Frokoststed etter min smak med litt mer europeisk preg. Masse godt brød, syltetøy, pålegg, egg, juice, yogurt, bær etc. Her får du ikke stekt egg og bacon, heller ikke pannekaker men det er det mange nok steder som serverer. Kan anbefales om du blir lei pannekaker med sirup og bacon

Cupping Room Cafe

En av disse hyggelige stedene i Soho med originale tregulv og fyr i ovnen (kaldt i januar). De har god service og en typisk amerikansk meny. Toalettet er lite, så om du har klaustrofobi ville jeg gått et annet sted.

Murray Hill Diner*

222 Lexington avenue mellom 33 og 34 gate
Denne snublet vi over når vi var på vei til Macy´s. I en bakgate ligger denne klassiske amerikanske dineren og venter på frokostbesøk. Med klassiske båser, klassisk meny og verdens blideste servitør er dette et sted som bør besøkes. Maten er ikke noe fra eller til, men absolutt verdt et besøk. Satt egentlig hele tiden og ventet på å se Jerry, George og Kramer høylytt diskutere det motsatte kjønn.
Absolutt verdt et besøk!

Viva la crepe*
Klassisk fransk creperie i Soho uten særlig med sitteplasser. Ta turen innom og ta med deg en crepe i hånda. Utrolig godt med Gruyere og skinke.

Landmark Coffee Shop & Pancake House

Billig diner i Soho med klassisk amerikansk frokost servert av supereffektive og hyggelige kinesiske damer. Ikke i nærheten av Murray Hill Diner, men heller ikke ubrukelig.


Lunsj
Bari
Ok, denne ligger midt på Broadway i Soho og kan være et bra pausested, men dette er ikke et sted for den som jakter på matopplevelser. De har en velfylt lunsjmeny, og maten serveres med samme entusiasme som den lages. Finner du bord et annet sted er det min anbefaling.

Hyggelig gastropub som leverer det den lover. Jeg spiste hamburger og kona potetsuppe. Begge deler var strålende. Anbefales som lunsjsted

Pizzasted i Soho/ little Italy med kullfyrt pizzaovn og et skikkelig godt tak på pizzaene. Vi hadde to store pizzaer på seks voksne, og det holdt akkurat. Kan anbefale pepperoni, ekstra mozarella, røkt og grillet paprika og ikke minst kjøttboller. Enjoy!

Middag

Baltazar*
Klassisk fransk bistro med mat som forventet. Dette er et populært spisested i Soho og det skjønner jeg. Liker du bistrostilen er dette et godt valg.


Del Posto*
Italiensk restaurant i den dyre enden av skalaen hvor blant annet Mario Batali er blant driverne. De serverer mat av høy kvalitet, og i tillegg får du service som for oss nordmenn føles uvant men herlig. Du har en hovedkelner og en sommelier (vinkelner), men i tillegg er det (føles det som) et titalls ryddegutter som sørger for at alle får maten helt likt, damenes vesker får egen krakk osv. En morsom opplevelse for den som liker slikt. Dette var vårt kulinariske høydepunkt på turen.

Spice Market*
Kul restaurant i meatpacking district med avslappet atmosfære og hyggelig prisnivå. Vi spiste en åtte retters (litt avhengig av hvordan du teller) til USD 48 pr person. Mat, service og atmosfære er bra. Det er ingen Michelinklasse over denne, men den utgir seg heller ikke for å være. Veldig fornøyd med denne.

Arlington Club*
1032 Lexington Ave, New York City, NY 10021

Denne restauranten fikk vi anbefalt fra hotellet da vi etterspurte en biffrestaurant. Den ligger på upper east side som var et stykke fra hotellet, men maten var absolutt verdt turen. Som vanlig på restaurant i USA hadde de fleste ved bordet problemer med å spise opp biffen (ikke undertegnede), men kjøttet var nydelig og tilbehøret toppers. Det er litt høyt støynivå i lokalet for den som ikke liker dette, men eller var det god stemning, og topp service.

Før maten fikk vi servert nydelig brød, såkalte "popovers". Her gjelder det å ikke fylle seg opp før maten, men det var ikke lett.
Alt i alt en veldig bra restaurant, litt i den dyrere enden men kan absolutt anbefales for kjøtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.