søndag 3. mars 2013

Fransk omelett med ost, skinke og paprika

 Dette er en omelett som krever konsentrasjon og kanskje et par forsøk, men når du drar denne i land skal jeg love deg at du imponerer.Den faste fine yttersiden, og den rennende ostemassen i midten er en perfekt frokost!


Du trenger til 2 personer:

 • 4 egg
 • 2 ss usaltet smør
 • Bordsalt og nykvernet pepper
 • en liten neve revet ost
 • en liten neve hakket paprika
 • en liten neve strimlet skinke
 1. Ta halvparten av smøret og del det i små biter 0,5cm x 0,5 cm. Sett dette i fryseren minimum 10 minutter før du begynner
 2. Sett panna på lav varme og la den varmes opp sakte slik at du får en jevn varme.
 3. Ha tre egg og en eggeplomme i en liten bolle sammen med en liten klype salt og et par runder med pepper. Pisk dette sammen med en gaffel til det er godt blandet. Rør så inn de frosne smørbitene. 
 4. Skru opp til medium/høy varme. Tilsett 1 ss smør i panna. Når smøret freser og "skummer" er det klart for eggene. 
 5. Tilsett eggene i panna. Bruk spisepinner eller en tresleiv og rør med rolige bevegelser rundt i eggene. Sørg for å få med egg som setter seg ved kantene. Fortsett til eggene er nesten satt, men fortsatt rennende. Ta eggene av varmen og bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten på eggene. Ha over paprika, ost og skinke. Sett på et tett lokk, og la den stå 1-2 minutter avhengig av hvor rennende du vil ha den.
 6. Ha den en rask tur tilbake på varmen, og sørg for at den løsner ved kantene.
 7. For å få den rullet sammen, legger du en bit papirhåndkle på en tallerken. Skli omeletten ut av pannen slik at halvparten ligger på papirhåndkleet. Løft så papirhåndkleet, og bruk dette til å rulle omeletten sammen. Har du stekt omeletten for mye, vil den her falle fra hverandre...
 8. Skjær omeletten i to, og server


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.