tirsdag 14. mai 2013

Hasselbackpoteter

Jeg må ærlig innrømme at jeg nesten hadde glemt at det fantes noe som heter Hasselbackpoteter før jeg fikk dette servert av noen venner av oss på hyttetur i Sverige, noe som selvsagt er passende i og med at dette er en svensk kreasjon i utgangspunktet. Poenget er at dette er ulidelig gode poteter som egentlig ikke krever mye av kokken annet enn tålmodighet og litt presisjon.

Du trenger:
  • Minimum en potet pr hode
  • 2 ss smør pr potet
  • 1 ss brødrasp pr potet
  1. Trikset ligger i å skjære potetene som om du skulle skjære den i tynne skiver, bare at du ikke skjærer hele veien gjennom. På denne måten får smøret mulighet til å trekke ned i poteten, mens den fortsatt henger sammen. For å unngå at du skjærer helt igjennom kan du legge to tresleiver slik jeg har gjort på bildet, da er det enkelt å skjære passe langt ned.
  2. Varm stekeovnen til 200 grader og pensle poteten med 1 ss smeltet smør. La den steke i ovnen i ca. 40 minutter, før du tar den ut igjen og strør over litt brødrasp før du heller over resten av smøret.
  3. Stek i 20 minutter til poteten er gyllen. 
  4. Serveres til alt mulig, men her sammen med stekt mørbradbiff, rødvinssaus og ovnsbakte gulrøtter med rosmarin, timian og honning. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.