lørdag 1. juni 2013

Spareribs

 Spareribs er herlig primalt og enkelt å lage. Ikke kjøp den marinerte varianten, men derimot ubehandlede fra kjøttdisken slik at du kan sette dem inn med akkurat den smaken du ønsker. I denne oppskriften bruker jeg ferdig grillkrydderblanding og barbequesaus. Så stort enklere enn dette blir det ikke. Serveres med coleslaw.


Du trenger:

 • 2 stk ribs fra kjøttdisken
 • 4 ss grillkrydder
 • minst 4 ss barbequesaus
 • litt eplejuice på sprayflaske

 1. Start med å fjerne hinnen på baksiden av bena. Fjerner du denne trenger krydderet bedre inn i kjøttet. Få kniven inn under hinnen og pirk den løs. Når du har nok til at du kan holde i den, skal det være greit å rive av hele lengden. Om du synes dette blir for vanskelig er det bare å hoppe over. Det blir godt uansett.
 2. Dryss over rikelig med krydder og gni inn med hendene.
 3. Legges på grill på 150 grader i ca. 2 timer. Om det avviker litt har det ikke så mye å si. 
 4. Sørg for at kjøttet ikke ligger rett over varmen, men derimot på indirekte varme og lukk lokket. Sett gjerne en aluminiumsform med vann rett over varmen slik at det blir damp i grillen.
 5. Sjekk kjøttet jevnlig (ca. hvert 20 minutt) og spray med eplejuice hver gang du åpner lokket.
 6. Når kjøttet nærmer seg å slippe bena og det er ca. 15 minutter igjen kan du pensle på barbequesaus og skru opp varmen til ca. 200 grader. Prøv deg frem. Da får du en karamellisert skorpe som er skikkelig digg.
 7. Serveres med coleslaw

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.