tirsdag 23. juli 2013

Risotto - turversjonen

 Risotto er faktisk en veldig fin turrett. Den tar litt tid å lage i og med at du må vente på risen, men den smaker masse,  har mye energi og er enkel å lage. Hakk og pakk ingrediensene klare på forhånd slik at det bare er å skjære parmesan som står igjen som feltarbeid, og jeg skal love deg at du blir fornøyd. Kona var i hvert fall ekstremt fornøyd med denne etter en lang fottur.


Du trenger til to personer:

 • 0,5 løk hakket
 • 0,5 pakke bacon i biter
 • 200 gram risottoris
 • 2 kyllingbuljongterninger
 • 1 ts biffkrydder eller annen krydderblanding
 • vann
 • Parmesan (litt usikker på mengden siden jeg hadde med en bit parmesan)
 1. Før du reiser hjemmefra hakker du løk og sopp, og legger dette i separate poser. Dette sparer deg for en del utfordrende arbeid i felten. 
 2. Fyr opp stormkjøkken, multifuel eller annet og sett over en kjele. Ha i bacon og rør kontinuerlig slik at denne slipper litt av fettet. Har du med deg matolje eller smør er det selvsagt bedre, men start uansett med bacon.
 3. Tilsett løk og stek under omrøring til den er gyllen
 4. Ha så i risen og la dette steke med ca 30 sekunder før du har i litt vann. Ca. 1 dl. 
 5. Brekk så i to buljongterninger. Knus dem så mye som mulig, så løser de seg bedre opp.
 6. Krydre med litt biffkrydder.
 7. Herfra og ut er det bare å følge standard risottotilberedning, men pass på å røre jevnlig slik at det ikke brenner seg. Tilsett litt vann slik at det koker, men la dette koke inn slik at det nesten blir tørt. Tilsett litt mer vann, og fortsett på den måten med mer og mer vann helt til risen er ferdig. På denne måten sikrer du at risottoen ikke er for vassen når risen er ferdig, og at du ikke bruker mer vann enn du trenger.
 8. Når risen begynner å nærme seg klar har du i soppen, og lar denne koke med de siste minuttene. 
 9. Når risen er klar, skjærer du av skiver parmesan som du rører inn slik at den smelter. Jeg brukte nok et sted mellom 60-80 gram parmesan og serverer umiddelbart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.