Om meg


www.facebook.com/dugurd
@dugurdsmat
dugurdsmat@gmail.com

Jeg heter Lars og er en ivrig hobbykokk. 
Gleden ved matlaging henger tett sammen med gleden ved å spise. Jeg er glad i det meste, og er ikke, vegterianer, veganer, frugivor eller annet. Jeg følger heller ikke ketolyse, Fedon og i hvert fall ikke lavkarbo. Blir det for mye, så får en heller trene litt ekstra så man har plass til mer. 
Når vi er ute og reiser står måltidet sentralt, og reisemål blir ofte valgt med mat og drikke i tankene.

Jeg er født og oppvokst i Valdres, men utdanning og jobb har ført meg til mer urbane strøk. Jeg er utdannet siviløkonom, og jobber til daglig i et stort norsk selskap med økonomi. Sammen med kona og 2 katter (Messi og Simba) har vi bosatt oss i hus i Asker med hage og nærhet til marka. Her dyrkes kjøkkenhagen, og gleden ved å lage mat for venner og familie som kommer på besøk. 

Jeg er veldig glad i å prøve nye oppskrifter, men prøver å holde det relativt enkelt. Jeg setter stor pris på gode og ærlige råvarer. Jeg prøver å finne råvarer i sesong, men går heller ikke av veien for å hente noen godsaker i fryseren. 

Min første sesong med tomater i hagen ga meg mye inspirasjon. Smaken på disse solmodne tomatene var helt fantastisk, og det har medført at jeg har plantet en hel masse andre saker. Nå har vi tomat, basilikum, timian, rosmarin, oregano, salvie, agurk, rips, jordbær, markjordbær, pærer, epler, gressløk, sukkererter, bladpersille, ruccola og enda flere tomater. Kan absolutt anbefales!

Jeg er også glad i å fotografere, og er veldig glad i mitt Nikon D80 som jeg kjøpte for noen år tilbake. Sammen med en Nikon 50mm f/1,4G fastlinse håper jeg du blir fornøyd med bildene. 

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar om du har noe på hjertet, eller gjerne også om du har et ønske om noe spesielt jeg bør skrive om.

Lars

4 kommentarer:

 1. Kort og godt - Imponerende!

  Gleder meg til neste invitasjon :-)

  SvarSlett
 2. Hva med turmat? Nå er det snart sommer og mange ønsker å komme seg ut i naturen og benytte de resursene man finner på en tur i skogen eller ved sjøen. Har du noen erfaring eller tanker rundt dette? Vil du lage noen slike retter fremover? Takk for en spennende og godt gjennomført blogg

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har faktisk tenkt på det tidligere, men til nå har det kun vært en etikett som heter hyttemat. Jeg vet at dette ikke er det samme som turmat, men for meg har det vært det nærmeste så langt i og med at vi bare har gassbluss på hytta. Her finner du oppskrifter som også kan brukes ute i og med at de er laget på bålet i peisen inne. http://www.dugurd.com/2012/04/einerkt-salmalaks-pa-bal-i-provisorisk.html

   Ellers har jeg faktisk tenkt å komme med noen turmatoppskrifter i sommer, men det blir i sammenheng med egne turer så det er fortsatt litt frem i tid tror jeg. Du får følge med, så kommer det en turmatetikett snart! :-)

   Slett
  2. http://www.dugurd.com/2013/07/risotto-turversjonen.html

   Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.